Mint ahogy azt már írtam a közösségi vásárlásról szóló posztban meglett az iPodom. Egy nyolc gigás negyedik generációs kis jószágot tisztelhetek személyében. Most itt nem szeretném leírni a műszaki adatait, hiszen azt megannyi helyen el lehet olvasni, sokkal inkább a tapasztalatokat egyrészt a közösségi vásárlással, másrészt a kütyüvel kapcsolatban.

Lássuk először a vásárlás menetét. Semmi panaszunk nem lehet, hiszen annak rendje és módja szerint zajlott. Minden oké. Lejárat után felhívott az értékesítő cég, és másnapra már a kezemben volt a kis jószág. Ezen az iPodon kívül két újságelőfieztésem is innen származik, hatalmas árengedménnyel. (Digitális FotóMagazin, IPM). Sajnos még mindég nem érdeklődnek annyian ezen oldal iránt, amennyi kellene a rendes működéshez. 

Térjünk a lényegre: iPod. Az átlátszó doboz az iPod formáját követi. Tartozékként az iPod mellett találhatunk a csomagban egy USB kábelt, mely egyben töltőként szolgál, és egy fülhallgatót, melyet simán cserélnék egy jobbra. Két okból is, az egyik a hangja, a másik meg hogy két lépés után kiesik a fülemből. De az is lehet hogy az én fülemben van a hiba...

A készülék elő és hátlapja szépen csillog, még hozzá nem ér a kedves user. Bőven lesz rajta ujjlenyomat. Bekapcsolás után kéri, hogy csatlakoztasd az iTuneshoz. Egyből le is töltötte a frissebb OS-t. Megjelentek a mappák (folderek) a felületen.
 

Zene: tetszik a zenekezelése. Megeszi az mp3 fileokat nem feltétlen kell konvertálni az ő formátumára. Előnyös a fektetett oldali nézet, mikor az albumok borítója között lapozva választhat a kedves felhasználó. A zeneszámok az iTunes programmal szinkronizálhatók a gép és az iPod között.

Videók: formátuma: mp4. Ezt bizony konvertálni kell. Számos program alkalmas erre a feladatra. A készüléket elfordítvan a giroszkóp meglepően gyorsan reagál, a film nem akad meg egy tized másodpercre sem. 

Játékok: Az AppleStoreban számos nagy játék iPod verziója beszerezhető reális áron (0,79-3 euro). De a legtöbb játéknak van free verzója is (Settlers, Assasin's Creed, Brother in Arms, stb.).

Sallangok: Safari webböngésző, kamera mindkét oldalon, időjárás, jegyzet, email, stb. Minden hasznos kapcsolati mód megtalálható benne: WiFi, Bluetooth.

Csak így tovább Apple! Jó kis kütyü lett! Szívesen jelentkeznék tesztelőnek a többi termékhez. :) Lehet az bármilyen is. iMac 27"! Erről jut eszembe, a minap voltam az iStyleban. Próbáltam egy 27"-os iMac-et. Az eladó a gyári számát is tudta, nagyon profik voltak. Komolyan mondom. Nem sok helyen lehet ilyet tapasztalni. De azt sem, hogy mindent megtesznek a vevőkért. Rövid látogatásom alatt kiderült, hogy pont úgy bánnak egy olyan vevővel, aki egy iPod tokot vesz, mintha egy hatkilós iMacet vinne haza.

Szeretem az Apple-t!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hujani.blog.hu/api/trackback/id/tr532479066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása