Kütyü - MSI Wind U100

2009.08.04. 22:16

Néhány hónappal ezelőtt vásároltam magamnak egy netbookot. A címben említettre jutott a válsztás mégpedig a megfelelő billentyű méret miatt, illetve a nagyobb képernyő is sokat jelentett. Jó igaz az a 10" sem olyan nagy, de mégis több mint a 7, ami a konkurens lett volna (ASUS eeePC). Végülis az MSI lett a befutó nálam. Jelenleg MS Xp-vel használom, hiszen azzal együtt kaptam, minden fontos nyelvűt, még románt és cseh változatot is..... (de minek???). Előtelepített rendszerrel kaptam. Na szóval eddigi tapasztalataim alapján teljesen elégedett vagyok vele. Ugyan volt szerencsém egy EeePchez is, de a rajta lévő Linuxot nem sikerült rávenni arra hogy normálisan játszon le mindenféle filmeket.

A saját gépem használom netezésre, főleg mikor nem otthon kell netre mennem, vagy éppen otthon az ágyból (mint most is...), néztem rajta filmet, szerkesztettem rajta word dokumentumokat, felügyeltem munkahelyem weboldalát, használtam képek letöltésére a fényképezőgépem kártyájáról.

Őszintén megmondva nekem minden tetszik benne egy dolgot kivéve. Ez pedig az akkumulátor, mely lehetne nagyobb kapacitású is. Használható a billentyűzete, melyen elég nagyok a billentyűk. A touchpad érzékenységét meg kell szokni, meg persze azt is hogy gépelés közben ne érjen hozzá a hüvelykujjunk, mert eléggé zavaró lehet ha hirtelen máshová viszi a kurzort. A funkcióbillentyűk világosak, jól érthető módon jelzettek. 

Az egy giga memória és a 80as háttértár is megfelelő ebbe a kis kütyübe. Jól viszi az MS operációs rendszerét. Vezetéknélküli hálózati kártyája jó, gyorsan megtalálja a hálózatot. Őszintén megmondva ezen idő alatt, amely lassan háromnegyed évre rúg, nem nagyon használtam ECO módban, mikor is lejjebb veszi a kijelző fényerejét, a hangszínt.

Összességében nézve ajánlani tudom mindnkinek aki ilyet szeretne. Most már kapható nagyobb teljesítményű 6 cellás akkumulátorral is. Akinek fontos a mobilitás és a kis súly, mint nekem is, annak ez a masina jó választás lesz. Persze van kisebb is, de ott gyakori a billentyűzeti félreütések száma.

Jó kis gép! Gratula MSI!

A bejegyzés trackback címe:

https://hujani.blog.hu/api/trackback/id/tr101289294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gergő bá' 2009.08.12. 19:35:16

Szia. Mennyi időbe telt amíg átszoktál a 10 colos kijelzőre a nagyobbról?

hujani 2009.08.12. 21:07:29

Szia! Nem kellett sok hozzá, jól használható. Megszokható. Egyedül a touchpad érzékenxségét kellett szokni.
süti beállítások módosítása