Könyvespolc: Prága kincsei

2009.10.16. 11:37

Valahogy engem mindig is vonzott a cseh főváros. Nem tudom miért. Soha nem jártam ott. Lehet ideje lenne bepótolni? Ezzel a könyvvel egy kicsit sikerülhet, ha nem is a valóságban legalább a színes papírlapokon keresztül. Mintegy 200 oldalon mutatja be Prága legszebb és legjelentősebb építészeti, természeti és kulturális, történelmi kincseit. Lehet szakmát kellene váltanom.... Tetszene a világutazó (Michael Palin után szabdon... vagy inkább Willy Fog? - az előző könyves poszt alapján...:))

Várat, palotákat, kolostorokat, utcákat tereket sorakoztat fel a könyv sok-sok fotón. Számtalan épületbelső tárul a szemünk elé, az oldalak lapozgatásakor. Virtuálisan átkelhetünk a Moldva folyó hídjain, bejárhatjuk a tereket, megnézhetjük a mindenki számára ismert városháza óráját. Vagy nem így van? Ha Prágát említjük, sokaknak az órán kívül a Vencel -tér is eszükbe jut. Barangolásainkhoz a könyv utolsó lapjain térképeket is kapunk.

Ismét egy jó, tartalmas kiadványra találtam potom pénzért (990 HUF).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hujani.blog.hu/api/trackback/id/tr971453884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása