Ki vagyok?

2010.07.20. 06:57

elég régen írom ezt a blogot, de úgy gondolom most jött el az idő arra, hogy leírjam ki is vagyok és mit is csinálok, mikor nem ülök valamelyik gép előtt.

Íme:

Ki vagyok és mit csinálok?

Teljes nevem Hugyecz János, a HuJani nevet egy barátom leánytestvérétől kaptam, aki akkoriban még nem állt a szóhasználat magas fokán (kicsi volt) és valahogy túl sok lett volna neki a teljes nevem. Rám ragadt. Szóval és tettel alapvégzettségemet tekintve álltalános agrármérnök lennék, de mégse vagyok. Tanári végzettségem révén egy kollégiumban dolgozom, ahol az informatika terem működéséért és rendeltetésszerű használatáért vagyok felelős. Ezen tevékenységek mellet gyűjtöm a szúrós növénykéket, meg alapjában véve az összes többit.

Milyen hardvert használok?

Több félét is. A munkahelyi gépen éppen upgrade alatt van egy quad core-os 4 Gb rammal lesz megáldva a következő vas. Illetve van egy „szolgálati” laptopom is (Fujitsu Amilo Li 3710), nem a legjobb, de a célnak megfelel.

Otthon két laptopom van egy Fujitsu 1650G, mely nem mai gyerek, és egy MSI Wind U100, melyet főként akkor használok, ha utazom valahová. Számos külső winchester oldja meg a helyhiányt Samsung 500 Gb 3,5”, 2 db Samsung S2 Portable szolgálja a fájlok tárolását, valamint számos pendrive.

Otthoni asztali gépem, egy DualCore AMD 2 Gb memóriával,  egy 500 Gb-os, valamint számos cserélhető HDD-vel (250-1000 Gb). Egy Logitech MX egér kergeti az ikonokat.

A filmeimet WD HD TV segítségével jelenítem meg Full HD képességű Samsung LCD –tvn. A hangot egy Yamaha RX-V450 –es erősítő szolgáltatja.

Fényképezőgépem egy Panasonic FZ-28, melytől hamarosan megválok egy Pentax K-7 kedvéért (Lehet nem örül neki és mérges lesz…).

Telefonom egy Symbian-os Nokia 5800, mely nem csak a csevegés lehetőségét szolgáltatja, henem remek irányító, valamit jegyzetfüzet. Második telefonnak egy Nokia 5310-et használok.

Milyen szoftvert?

Telefonon természetesen Symbiant, Operát, Nokia térképet, és Sygic térképszoftvert, Gravity-t.

Ez a szöveg éppen Office 2010-ben készült. Tehát irodai alkalmazások közül a Microsoft-ét, mivel tanárként „ingyen” kapom. Operációs rendszerként Windows 7 fut,  illetve a munkahelyemen főleg Windows XP, valamint Suse Linux és Ubuntu is.

Werblodalak szerkesztéséere természetesen Dreamweaver. Ezen kívül az Adobe Master Collecson CS4 verziójának majdnem összes programját nyüstölöm. Többek között Photoshop a képek szerkesztésére, Illusztrátor a vektoros munkákhoz és Indesign és Acrobat a kiadványainkhoz. Természetesen a szokásos kisebb proramokat is használom: Total Commander, MSN, Skype, TweetDeck, Firefox.

A blogom jelenleg a blog.hu-n lakik még egy rövid ideig. Munkám során napi szinten használom a Wordpress-t.

Az interneres szolgáltatások közül természetesen Google Mail, Picasaweb a képek tárolására, Google Docs az online dokumentumokhoz, valamint Dropbox a fileok megosztásához. Ezen kívül használom a Flickr-t melyen egy 365 nevű fotónaplót vezetek, valamint Posterous szolgáltatását. Valamit a közösségi oldalak közül használom a legnépszerűbbeket: Facebook, Iwiw, Myvip, de nem megszállott szinten.

Milyen lenne számomra az álom setup?

Telon: HTC desire, és természetesen álom lenne egy iPhone. Laptop: Mondjuk egy MSI 4 Gb memóriával, nagy winchesterrel és HDMI kimenettel. Asztali gépemmel elégedett vagyok, de azért még 2 Gb memória jól esne bele.  Media player: Popcorn Hour C-200 és  hordozhatónak egy iPod Touch 8Gb bőven megfelelő lenne. Valmint a filmek és zenék tárolására Western Digital Mybook-ok és egy Dlink DNS-323 NAS a filek megosztásához.  Nagy vágy a Mac lenne egy MacBook személyében és hozzá egy iPad a Wind helyett.

 

 

Szerző: hujani

Szólj hozzá!

Címkék: én

A bejegyzés trackback címe:

https://hujani.blog.hu/api/trackback/id/tr492162715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása