Ubuntu vs Windows

2010.11.12. 07:26

Kipróbálnád a linuxot, de nincs kedved letörölni megszokott windowsod? Van megoldás, méghozzá a wubi nevű kis program, mely tulajdonképpen egy win alatt futó linux installer. Nem hoz létre külön partíciót, hanem egy ubuntu mappába pakolja az egész oprendszert. A bootloaderben lérehoz egy ubuntu bejegyzést. Alap esetben a windows indul el.

Így néhány nap után engem meggyőzött a linux a maga egyszerűségével és természetesen a gyorsaság sem utolsó szempont. A boot mintegy harmada annyi ideig tart, mint a win esetében. Sok (32000) program található mind a Gnome, mind Kde felület alá. A néhány nap alatt nem találtam olyat benne ami ne tetszene. Már a sok karakteres képernyű a múlté, szinte minden olyan, mint a win alatt.

Ha csak netre, csevegésre használod a géped érdemes kipróbálni. Néztem vele filmet is. Ha nincs telepítve kodek az adott videófilehoz, akkor az ubuntu szoftverközpontból automatikusan letölti.

Újdonsült oprendszerünk eltávolítása sem okoz gondot, hiszen win alá belépve pár másodperc alatt uninstallálva a wubi nevű alkalmazást, már meg is szabadulhatunk az ubuntunktól.

Érdekes a maga egyszerűségével. Érdemes egy próbát tenni.


Kipróbálom az ubuntut, telepítem a wubi-t>>

A bejegyzés trackback címe:

https://hujani.blog.hu/api/trackback/id/tr112443707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása